Да  си терапевт е нещо като сюрреалистично преживяване. Клиентите, които влизат

...
Да  си терапевт е нещо като сюрреалистично преживяване. Клиентите, които влизат
Коментари Харесай

Най-дълбоката тайна във всеки от нас

Да  си терапевт е нещо като сюрреалистично прекарване. Клиентите, които влизат в кабинета ми, постоянно разкриват неща, които в никакъв случай преди не са казвали на глас - даже на родителите си, най-хубавите другари или съпрузи. Признават даже своите усеща към самите себе си. Може би, осъзнавайки че съм експерт, са подготвени да споделят несигурността си, единствено тъй като са сигурни, че споделената от тях информация е поверителна. Или евентуално те просто са подготвени най-сетне да получат някакво облекчение като споделят паниките си. Но без значение от повода да бъдат толкоз откровени, съвсем всички споделят една и съща неустановеност – страхът, че не са задоволително положителни.

Как се демонстрира?

Смешното при тази неустановеност е, че рядко я разпознаваме в никой различен, с изключение на в себе си. Склонни сме да мислим, че всички останали се усещат уверени. Това е по този начин, тъй като надали някой разисква личните си несигурности.

Вместо да споделяме страха си, че не сме задоволително положителни, постоянно влагаме цялата си сила и старания в опити да изглеждаме по-добре, в сравнение с се усещаме. Но всеки от нас маскира несигурността си по неповторим метод.

Ето някои неща, които хората вършат, с цел да скрият надълбоко вкоренените си страхове, че не са задоволително положителни.

Перфекционизъм  

Перфекционистите се пробват да потвърдят, че са безпогрешни. Те скрито се надяват, че в случай че не се объркат, тогава някак си най-сетне ще се почувстват одобрени или че ще завоюват утвърждението на другите, което им оказва помощ да се усещат почтени. Но колкото и да се стараят да поддържат външния си тип, те в никакъв случай не се усещат задоволително добре.

Прекомерна упорита работа и предимство

Някои хора си мислят, че в случай че могат просто да се нахвърлят задоволително мощно, те ще покажат на всички, че си заслужават. Опитите да надминете всички останали, с цел да достигнете задачите си във всяка област на живота може да е знак, че се пробвате да потвърди на света, че сте задоволително положителни.

Самосаботаж

Хората, които не се усещат добре в себе си, изпитват огромно напрежение, когато нещата вървят добре. За да се освободи от това напрежение, те могат да объркат нещата (например, подсъзнателно да издухат диетата си или да продължат да харчат). По чудноват метод, прецакването на нещата ги кара да се усещат по-добре, тъй като външното им държание най-сетне подхожда на това по какъв начин се усещат от вътрешната страна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР